Home » Uncategorized » Mentholsigaretten zijn cool

Mentholsigaretten zijn cool

Categorieën

Advertenties

Sigaretten met een smaakje zijn al tijden een ‘hot topic’. De mentholsigaret zou misleidend zijn en mensen aanzetten tot roken. De shisha-pennen zorgen voor ongeruste ouders en de click-sigaretten gaan als warme broodjes over de toonbank, en over deze laatste wil ik het met jullie hebben.

Roken is slecht voor je, dat is ondertussen wel duidelijk. Door de in 2002 ingevoerde waarschuwingsteksten op de pakjes en het in 2008 ingevoerde rookverbod in de horeca kan niemand hier meer om heen.

Maar waarom blijken deze sigaretten met een klikbaar bolletje met mentholconcetraat in de filter dan zo’n succes?

De megatrend is bewust zijn van je welzijn. Natuurlijk, iedereen weet dat niét roken beter voor je is dan wel roken. Het rookverbod en de waarschuwende teksten op de pakjes maken je dit meer dan duidelijk.

De maxitrend is ‘het aantrekkelijker maken van roken’ – bedrijven in de tabaksindustrie moeten alles uit de kast trekken om mensen aan ’t roken te houden.

De microtrend hierbij zijn dan de sigaretten met smaakjes. Sigaretten met smaakjes zijn er al heel lang, maar de laatste tijd nemen steeds meer merken de ‘click-sigaret’ op in hun assortiment. Je kan dus stellen dat deze trend op zijn hoogtepunt is. Mentholsigaretten zijn niet alleen meer voor oude vrouwtjes, maar ook steeds meer jongeren beginnen deze te roken. De mentholsigaret is geaccepteerd.

Aan de andere kant is er ook een tegentrend te signaleren. Lucky Strike en Camel brengen sinds kort sigaretten op de markt die ‘geen additieven’ bevatten. Dit zijn ‘pure’ sigaretten zonder enige toevoegingen. Zelfs de pakjes zijn van ecofriendly onbewerkt karton.

Ze zeggen dat deze sigaretten met smaakjes leidden tot meer jonge rokers, ben jij het er mee eens? Vind je dat (net als in België) sigaretten met toegevoegde smaakstoffen verboden moeten worden?

Mike Jeurissen

http://www.rtl.nl/components/actueel/editienl/nieuws/2013/w11/wat-8-jarigen-roken-op-het-schoolplein.xml

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3366124/2012/12/20/De-mentholsigaret-is-misleidend-en-moet-worden-afgeschaft.dhtml

http://www.nu.nl/binnenland/3413482/trimbos-raadt-gebruik-shisha-pen-af.html

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: