Home » Uncategorized » Slow Food is Good Food

Slow Food is Good Food

Categorieën

Advertenties

Jaarlijks wordt er door de consument 700 miljoen euro uitgegeven aan kant-en-klaar maaltijden. Dit is 2 procent van de totale jaaromzet van supermarkten. 94 Procent van de huishoudens koopt weleens een kant-en-klaar maaltijd. Deze cijfers laten zien dat dit een behoorlijke trend is waar verschillende varianten op bestaan. Mensen kopen kant-en-klaar maaltijden om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat ze geen zin hebben om te koken of er geen tijd voor hebben.

Er zijn drie soorten kant-en-klaar maaltijden die geordend zijn in de houdbaarheid. Zo heb je kant-en-klaar maaltijden die binnen twee dagen gegeten moeten worden en bijvoorbeeld diepvries kant-en-klaar maaltijden die lange tijd houdbaar zijn.

De trend van de kant-en-klaar maaltijd gaat tegenwoordig samen met de trend dat mensen iets gezonds en vers willen eten. Supermarkten spelen daarop in door er een authentiek label aan te koppelen en de ingrediënten zo puur mogelijk proberen te houden. De kant-en-klaar is een microtrend. De trend die hierboven zit is de gemakzucht/automatisering. Mensen zijn door de technolisering (de megatrend) steeds meer gewend geraakt aan ‘gemakkelijk’.

Ook hier is een tegentrend te signaleren: Slow Food. De Slow Food beweging zet zich af tegen de zogenaamde fastfood en beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van gewassen, zaden, dieren en landbouwgebruiken van een regio.

De kant-en-klaar trend is op dit moment op zijn hoogtepunt. Bedrijven als thuisbezorgd.nl en JustEat.nl profiteren hier vol op van.

Wat denk jij? Gaat uiteindelijk de kant-en-klaar maaltijd de ‘ambachtelijk huisgemaakte pot’ vervangen?

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: