Home » Uncategorized » Oost west, thuis best!

Oost west, thuis best!

Categorieën

Advertenties

Vakantie. Iedereen heeft er behoefte aan. Helaas zit het economisch niet echt mee de laatste jaren. Door de economische crisis moet er flink bezuinigd worden. Iedereen heeft er last van en niemand kan het oplossen. Toch moeten we niet vergeten om te blijven genieten van het leven. Een vakantie verdient iedereen. Niet alleen omdat je even tot jezelf kunt komen, maar ook om mooie plekken, verhalen en bezienswaardigheden te ontdekken.

Vanuit Amerika is de Staycation overgewaaid. Ookwel de thuisblijfvakantie genoemd.  Door de crisis die inmiddels een megatrend vormt verkiezen mensen een thuis vakantie boven een vakantie naar het buitenland. Hoewel het voor sommige mensen heel saai klinkt kan een vakantie rondom je eigen huis ontzettend spannend en verrassend zijn. Waarschijnlijk heb je het kleine kerkje op de hoek nooit gezien als monument. De grachten waar je normaal over bruggen fietst heb je misschien nog nooit vanaf het water gezien. Tijdens een Staycation kun je de buurt op je gemak eens goed verkennen. Hoe leuk is het als je het ‘oerverhaal’ van je stad kent en weet waarom de straten en gebouwen de namen hebben die ze hebben?

Deze trend is ontstaan omdat mensen ontzettend druk zijn en door financiële nood. Vakantie brengt vaak stress met zich mee. Koffers moeten worden ingepakt. Accommodatie en vervoer moet worden geregeld en het kost vaak een hoop geld om naar een leuke bestemming te gaan. Mensen hebben behoefte aan een makkelijke oplossing voor deze negatieve aspecten.

Door de drukte van het dagelijks leven beseffen mensen amper wat voor moois ze eigenlijk in handen hebben. Door middel van een Stayvacation kun je genieten van leuke nieuwe spots, heerlijk in je eigen bed slapen en voor een klein budget een hele dag op pad zijn.  Bij deze trend komt het ‘toerist spelen in eigen land’ naar boven. Voor een mooie vakantie hoef je niet op reis. Oost west, thuis best!

Afbeelding

Bronnen:

–       http://www.secondsight.nl/travel/trends-in-travel-2011/

–       http://pretwerk.nl/topnieuws/staycation-nieuwste-trend-in-nederland/13732

–       http://plazilla.com/staycation-de-nieuwste-vakantierage

–       http://devakantieportal.nl/artikelen/uitgelicht/442-staycation

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: