Home » Uncategorized » Het gras is altijd groener!

Het gras is altijd groener!

Categorieën

Advertenties

In de chaos en drukte van een grote stad is het laatste wat je  verwacht een groene moestuin. Toch komt dit beeld steeds vaker naar voren. In de VS spreekt men al een geruime tijd van ‘ The Green Revolution’. In Nederland zie je het ook steeds meer.

Onze eerste gedachte bij het houden van moestuintjes zijn ouderen, vaak gepensioneerde mensen die een hobby zoeken of een leuk tijdverdrijf en daarom besluiten om zich te richten op het kweken van hun eigen voedsel. Echter heeft deze opkomende trend zich ontpopt in een, voor sommige mensen, onlogische doelgroep. De vraag naar ‘kastjes’ is juist bij jonge gezinnen erg in trek. Het motief van deze groene ouders is dat ze hun kinderen willen leren hoe je plezier kunt hebben in het kweken van voedsel en de kinderen te laten zien waar voedsel vandaan komt.

De trend van eigen groente kweken is ontstaan uit het gezonder willen leven dat de bevolking nastreeft. Steeds meer mensen zijn zich bewust van schadelijke stoffen waarmee groente en fruit worden bespoten. Door je eigen producten te kweken weet je zeker dat het puur natuur is.

Deze megatrend die de bevolking voor ogen heeft genomen is ook op maxi en microtrend niveau te vinden. Mensen willen steeds gezonder leven. Mensen zijn op zoek naar bewuste keuzen. Winkelketens haken daar goed op in. Albert Heijn heeft een hele productenlijn ‘ Puur en Eerlijk’ met daarin de meest biologische en natuurlijke producten. Ook de ‘Ik kies Bewust’ logo van voedingscentrum heeft een emotionele betekenis gegeven aan producten bij de consument.

Echter zijn gelooft niet iedereen in de betrouwbaarheid van de eerlijke en verse producten die in de winkel worden aangeboden. We zien namelijk niet voor niets een tekort ontstaan van moestuintjes. De grote steden in ons kikkerlandje zijn er klaar voor. Boven op daken en midden in het centrum van de stad ontstaan daarom steeds meer kassen en moestuinen. Kom maar door met de Dutch Green revolution!

Afbeelding

Bronnen:

-http://www.werkendehanden.be/arbeidszorg-limburg/sociale-tuinier-volkstuintjes

-http://www.acd-kassen.nl/nl-8641-4781-6320-sitemap-kas-volkstuin.html

http://www.onvoltooidverleden.nl/index.php?id=349

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: