Home » Uncategorized » Festivalletje hier en daar!

Festivalletje hier en daar!

Categorieën

Advertenties

De 24-uurs economie. Het is een begrip die iedereen kent maar niemand weet precies wat het inhoud. Althans, dat weten ze wel. Men weet dat het een trend is die niet meer ophoud en zegt dat ze er moe van worden. Iedereen is 24/7 druk. Met zijn werk, gezin, huishouden, studie en met elkaar. Vooral het laatste is het punt waar we niet meer onderuit komen. Door alle nieuwsgierigheid die mensen naar elkaar hebben zijn en technische uitvinden ontstaan als Facebook, Twitter en Hyves. Mensen willen van alles en elkaar op de hoogte blijven.

Afbeelding

Toch merk je ook dat mensen willen ontsnappen aan de 24-uurs economie. Een tegentrend die ontstaat is het juist bewust opzoeken van mensen. Persoonlijk contact hebben met elkaar. Samen een dag weg. Naar de sauna, naar het strand of naar een festival. Waarom zijn festivals zo populair? Men heeft behoefte om te ontsnappen uit de werkelijkheid. Voor 1 dag mag en kan je alles doen wat God verboden heeft. Je hebt geen verplichtingen en kunt genieten van (meestal) de zon, vrolijke mensen en gezelligheid. Een festival creëert saamhorigheid binnen de bevolking. Een aantal dagen per jaar kun je samen met andere muziekliefhebbers genieten van het geluid, de sfeer en het gevoel die alleen een festival met zich meebrengt.

Er heerst een positieve vibe over festivals. Het publiek is onverzadigbaar. Al jarenlang bezoeken mensen festivals. Zelfs in z’n grote maten dat er binnen de festivalscene zelfs een trend ontstaat. De zogenoemde Intieme festival is een microtrend die deze zomer zijn hoogtepunt bereikt. We hebben het nu over de kleinschalige festivals. Deze festivals zijn zo in trek omdat het mensen een nog specialer gevoel geeft. Omdat iedereen alles van elkaar wilt weten en iedereen wordt meegezogen in de drukte van het normale leven hebben mensen behoefte aan iets unieks. Ze willen erbij horen. Weg uit het standaard plaatje.

Wanneer men naar een klein festival gaat komen ze nog dichter tot elkaar. Je deelt iets unieks, wat je niet met iedereen kunt delen. Je hebt er een nieuwe ervaring bij. Je blinkt uit op Facebook, Twitter en Hyves omdat je iets nieuws te vertellen hebt. Dus iedereen die vast zit in zijn saaie leven, die 24/7 hetzelfde doet en wilt ontdekken hoe fijn het is om 1 te zijn met jezelf en andere muziekliefhebbers. Ga naar een festival! Een unieke, kleine, bijzondere en speciale uitvlucht om 1 dag te zijn wie je wilt zijn.

Bronnen:

–       http://www.faceculture.nl/weblog_detail.php?id=21

-http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10904/Muziekfestivals/article/detail/3441585/2013/05/15/Intiem-en-klein-dat-is-de-trend-dit-festivalseizoen.dhtml

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: