Home » Uncategorized » Reinig jezelf!

Reinig jezelf!

Categorieën

Advertenties

Vele discussies ontstaan er als je aan een groep mensen vraagt of ze voor of tegen een multiculturele samenleving zijn. Allochtonen komen Nederland binnen en brengen hun eigen cultuur met zich mee. Of je nou voor of tegen de komst van allochtonen bent, dat ze Nederland wereldwijzer maken is een feit. Dat is te merken aan de opkomende trend binnen wellness en ontspanning.

Kon je vroeger vooral genieten van een warm bad of een heerlijke massage. Tegenwoordig is het vooral hip wanneer je geniet van hammam, een  Turks badhuis,  overgewaaid uit Turkije en het betekend letterlijk het verspreiden van warmte.

Afbeelding

De reden dat steeds meer mensen voor een badhuis kiezen is omdat het ontspanning brengt. Ondanks dat bijna iedereen een badkamer heeft blijft men naar een badhuis gaan. Men doet dat omdat ze in een badhuis het gevoel krijgen dat ze volledig worden gereinigd. Niet alleen zozeer het vuil van je af spoelen, maar vooral je poriën reinigen vinden mensen een aangenaam gevoel. Mensen hebben behoefte aan rust in hun hoofd en rust in hun lichaam. Door deze drukke tijden wil men ontsnappen uit de chaos en een rust moment pakken.

Ook zie je als groeiende trend dat men zich steeds bewuster wordt van hun gezondheid. Overal kun je detoxen, gezonde drankjes kopen en onbespoten groente halen. Mensen zijn op zoek naar biologische producten en consumeren voornamelijk gezonde producten. Maar alleen dat vind men niet genoeg. Je kunt je lichaam pas echt reinigen als ook de ziel gereinigd wordt. Doordat de bevolking zich nu bewust daarvan wordt willen ze volledige reiniging. En daardoor kiest men eerder voor ontspanning en reiniging in een badhuis dan voor een snelle douche.

Bronnen:

–       http://www.vakantieveilingen.nl/beauty/hammam.html?gclid=COHRpIWfn7cCFSXLtAod4HEA-g

–       http://www.groene.nl/commentaar/2012-09-07/het-waarom-van-de-marokkaanse-   hammam

–       http://www.hammam.nl/hammam-den-haag

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: