Home » Uncategorized » (Don’t) Do the duckface!

(Don’t) Do the duckface!

Categorieën

Advertenties

Leeftijd is geen veilig filter meer. Terwijl ouders af en toe ongegeneerd kind willen zijn, krijgen jo§ngeren juist steeds meer autonomie en koopkracht. Om hip te blijven, kunnen marketeers zich het beste focussen op de aspirationele leeftijd. De aspirationele leeftijd houdt de leeftijd in waar de consument zich naar gedraagt, de leeftijd die de doelgroep graag zou willen hebben. Een boodschap richten op de aspirationele leeftijd van de doelgroep, zorgt ervoor dat deze boodschap voor de daadwerkelijke doelgroep aantrekkelijker wordt.

Een microtrend die hierop voortrolt is plastische chirurgie. Omdat men de laatste tijd steeds jonger wilt lijken wordt er gebruik gemaakt van plastische chirurgie. Hierdoor gaat men het ouder worden in de uiterlijke vertoning tegen. Een ‘normaal’ iemand kom je nog amper tegen op advertenties. De modellen zijn extreem knap. Een strak huidje, geen rimpels, mooi en jong, zo ziet het model eruit. Dat dit onder andere beïnvloed is met behulp van photoshop weten mensen wel, maar laten zich toch misleiden. Uiterlijk is belangrijk is de maatschappij. Het is zelfs zo dat mooie mensen vaker de top bereiken en daardoor doorgaans ook meer verdienen. Al deze feiten zorgen ervoor dat mensen er mooi en jong uit willen zien. Dat het risico’s met zich meebrengt, laat veel mensen niet van hun plan afstappen. Als je kijkt naar de bekende mensen in de wereld, en zelfs in het nuchtere Nederland, zit bijna iedereen aan de plastische chirurgie. Een paar cupjes meer, spuitje in de lippen, wat vet weghalen of je huid wat strakker laten trekken. Niemand kijkt er meer van op. Er zijn zelfs programma’s als extreme make-over die laten zien hoe je van een lelijk eendje een mooie zwaan kan maken.

Plastische chirurgie lijkt in deze tijd heel normaal, maar is het wel zo normaal? Is het niet gewoon een rare gewoonte dat men zich wilt voldoen aan een bepaald ideaalbeeld wat door de jaren heen is gecreëerd?

Bronnen

http://psychologie-in-de-reclame.jouwweb.nl/deelvraag-3

http://www.nujij.nl/algemeen/mooie-mensen-bereiken-vaker-de-top.5667015.lynkx

Advertenties

3 reacties

 1. ruudvdveer schreef:

  Persoonlijk heb ik plastische chirurgie nooit begrepen. Je ziet meteen wanneer iemand botox of wat dan ook heeft. Binnen de showbiz wereld schijnt het natuurlijk super hot te zijn maar ook daar weten ze van elkaar wie wat heeft laten doen.

  Naast dat het er niet uit ziet is het dus ook nog ongezond, voor mij onvoorstelbaar waarom het een trend is. Aan de andere kant… als je je er nou ECHT beter van gaat voelen, oke dan mag je een poging wagen. Als je niet blij kan zijn met wie je van oorsprong bent en er van overtuigd bent dat je dat wel kan zijn bij het gebruik van plastische chirurgie houdt niemand je tegen.

  Waarschijnlijk wordt het meer en meer populair aangezien de technische ontwikkelingen ook steeds uitbreiden. Straks zal het dus minder zichtbaar zijn, en minder ongezond. Dit zal dus leiden tot nog meer plastische ingrepingen. Totdat het ineens vreselijk mis gaat…

 2. krisandrog schreef:

  Plastische chirurgie komt zeker veel voor bij mensen die wat geld hebben en wat ouder beginnen te worden (wel vooral vrouwen). Als ze hun uiterlijk belangrijk vinden en op hun veertigste gaat hun huid verzakken, dan stop je er gewoon een spuitje in en is het weer net als vroeger. Je portemonnee is een stuk lichter, maar je ziet er weer jonger uit en daar gaat het allemaal om voor hun. Veel mensen geven om hun uiterlijk, als ze hun jonge look kwijt raken en ze kunnen die look weer terug krijgen, dan zijn daar weinig twijfels over. Enige nadelen zijn wel dat het erg duur is en het soms wel is mis kan gaan. Maar daar denken hun waarschijnlijk niet heel lang over na als ze op internet prachtige foto’s zien van mensen na plastische chirurgie.
  Het wordt volgens mij ook steeds meer, door de ontwikkelen in de technologie en waarschijnlijk wordt het dan ook wat goedkoper. Als dat gebeurd, dan zijn de mensen niet te stoppen en nemen er steeds meer mensen die minder twijfelen over plastische chirurgie om hun schoonheid weer terug te krijgen.

 3. viviennepickkers schreef:

  Een paar spuitjes botox of een kleine lift, ach het kost maar een paar honderd euro. Zo zullen veel rijkelui erover denken en het stelt voor hun dus ook niet zo veel voor. Dit komt ook echt door het wereldje waar je in kunt leven als je erg welgesteld bent. Het is daar heel normaal en misschien zelfs vreemd als je helemaal geen gebruik maakt van wat botox op de vijfenveertigste.
  Zelf zie ik het nut er echt niet van in, het is bijna nooit mooier dan daarvoor en ouder worden hoort nou eenmaal bij het leven. Het laat zien wie je bent.
  Tenzij het medisch gezien nodig is of als iemand echt heel ongelukkig blijft als diegene het niet uit zal voeren. Iedereen is vrij in het maken van deze keuze. Maar jezelf helemaal volspuiten of van cup A naar cup D gaan, dat zal ik nooit begrijpen. Zo hebben we vorig jaar kunnen zien dat het makkelijk fout kan gaan met ondeugdelijke borstimplantaten met een grote kans op lekken. Deze vrouwen werden geadviseerd om de implantaten te verwijderen.
  Of plastische chirurgie nog groter zal worden in Nederland weet ik niet, als inderdaad ontwikkelingen in de technologie komen waardoor het misschien goedkoper zal worden, is de kans groot dat het nog aantrekkelijker zal worden.

  Viviënne Pickkers
  1580900

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: