Home » Uncategorized » Op reis met… een Travel App

Op reis met… een Travel App

Categorieën

Advertenties

Er zijn het afgelopen jaar vele reis Apps ontwikkelt. Deze Apps beantwoorden alle vragen die tijdens de reis in je op komen en voeren je door alle onbekende landen en steden. [1] Een term die in de reisbranche steeds vaker wordt gebruikt is SoLoMo: social, local, mobile.

Via social media doen we reisinspiratie op en delen we onze reiservaringen. Tijdens het reizen wordt via Foursquare of Facebook de locatie gedeeld. Het inchecken bij hotels gaat steeds vaker gepaard met lokale aanbiedingen. Vervolgens wordt er via een Travel App gekeken naar verdere informatie over de locatie. Volgens Google worden smartphones tijdens het reizen onder andere gebruikt “om in te checken, onderzoek te doen naar nieuwe bestemmingen en reviews te bekijken van andere reizigers”. [2] De travel app is de microtrend op het gebied van reizen. In 2011 gebruikte 27% van de reizigers tijdens het reizen een smartphone, tegenover 9% in 2010. Deze trend zal de komende tijd alleen maar toenemen.

De mesotrend waaruit de Travel app trend voort is gekomen zijn smartphones. Altijd en overal mobiel zijn door middel van een smartphone. Dat gebeurt nu niet alleen maar in eigen land, maar ook op vakantie. Technologisering en mobiliteit zijn de megatrends die aan de voet staat van deze trends.

Toch kan deze trend op het gebied van mobiliteit nog grote stappen zetten. In Nederland kan men altijd gebruik maken van 3G. Maar hoe gaat dit in het buitenland? Van wifi spot naar wifi spot om de travel app weer te kunnen bekijken? Erg praktisch is het nog niet. Ik verwacht dan ook dat het over enkele jaren mogelijk is om bijna overal ter wereld gebruik te kunnen maken van 3G (of inmiddels 4 of 5G) mobiel internet. Daardoor zullen de Apps nog persoonlijker ingezet kunnen worden en zal de SoLoMo trend alleen nog maar toenemen.

Denk jij dat de huidige travel app slechts het begin is, of heeft de trend zijn hoogtepunt bereikt?

Feyona van Middelaar
1583303
22-02-13

[1] http://www.trendystyle.net/trends/2012-reistrends.html
[2] http://www.marketingfacts.nl/berichten/solomo-de-trend-in-travel

Advertenties

3 reacties

 1. hiskemidavaine schreef:

  Ik denk dat deze trend nog aan het begin staat. Er is nu al zoveel mogelijk met de vele travel apps, maar ik denk dat er in de toekomst nog veel meer mogelijk is. Het handige aan de travel apps is dat je overal informatie kan opvragen over de locatie waar je bent, met tips van locals en leuke plekjes waar niet alle toeristen komen.
  Het is inderdaad jammer dat je nog afhankelijk bent van internettoegang, maar dit zal in de toekomst waarschijnlijk wel veranderen. Bijna alle horeca gelegenheden bieden tegenwoordig free wifi, vooral in het buitenland. Het zal niet lang meer duren voordat internet overal beschikbaar zal zijn, op een gegeven moment zullen we niet meer zonder kunnen. Dan kunnen we altijd en overal delen waar we zijn, met wie we zijn en welke plekken op de aarde echt te gek zijn!

 2. krisandrog schreef:

  De travel apps zijn volgens mij ook in een begin fase. Ze worden wel steeds meer gebruikt, omdat steeds meer mensen (vaak jongeren die klaar zijn met hun studie) gaan reizen in een ander continent en bijna niks weten van dat land. Op veel plekken is er wel wifi beschikbaar en kan je dus op bepaalde plekken kijken waar je bent en wat er te doen is. Dit is erg handig voor de jongeren die gaan reizen, om zo hostels, activiteiten en veel meer te kunnen zien. De apps zijn al wel ver gevorderd, maar kunnen inderdaad nog niet op elke plek gebruikt worden, wat natuurlijk wel de bedoeling is met zo’n applicatie. Altijd internet hebben rond heel de wereld zou een groot voordeel zijn voor dit soort applicaties. Wat er verder nog in de app zelf ontwikkeld kan worden, dat is erg lastig om te zeggen. Met de technologie die we nu hebben, zit alles er eigenlijk al in. Maar wat de toekomst brengt, dat zal vast ook wel in de app gaan zitten.

 3. jasperwelsing schreef:

  Persoonlijk denk ik niet dat de travel-app enorm populair wordt en dat het meer een hype is die langzaam weer doodbloed. Dan heb ik het over de apps die mij voorkauwen waar alle toeristische trekpleisters zijn en wat ik echt niet mag missen. Ik ben wel positief over de apps waarmee je kan laten zien hoe mijn vakantie er uit ziet.

  Behalve het internet in het buitenland erg traag kan zijn moeten de kosten van internetten in het buitenland ook naar beneden. 3G in het buitenland is leuk, maar als je thuiskomt en er ligt een dikke rekening op je te wachten ben je minder happy.

  Bovendien geldt voor een groot deel van de vakantiegangers dat ze al voor de 100ste keer naar de zelfde camping gaan en echt wel weten wat er in de omgeving te doen is. Dus een app niet intressant voor ze is.

  Ik denk dat het vooral een trend is die maar voor een heel klein groepje vakantiegangers interessant is. Wel denk ik dat er meer behoefte is aan apps waarmee je kan laten zien waar je bent en wat je gezien hebt. Dus informerende apps, denk het niet, apps waarmee je kan laten zien hoe je vakantie eruitziet wel.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: