Home » Uncategorized » Technologisering

Technologisering

Categorieën

Advertenties

Gameconsoles, de eerste komt uit 1958 genaamd ”tennis for two” en werd uitgevonden in een labaratorium door William A. Higinbotham die de spelmogelijkheid bood op de open dagen van de kerncentrale waar deze computer stond.

Na de amusementshallen waar vele flipperkasten en andere mechanische games stonden kwam de in 1972 pong. Dit spel werd ontzettend populair. Het idee van het spel was dat er 2 blokjes waren die je verticaal kon bewegen. Tussen de blokjes was er een balletje die heen en weer ging. De game werd uitgegeven door Atari.

In 1985 kwam de nintendo uit op deze console kwam het spel Mario uit wat mateloos populair werd. Ik denk dat de meeste van ons de Super Nintendo nog wel goed kunnen herinneren. Met de bekende game Street Fighter. Toch was het vroeger zo dat je maar even op de console mocht spelen. Er waren ook maar een paar vriendjes die zo’n ding hadden. Maar nu heeft bijna elk gezin wel een console staan. Ik vraag me af of deze ontwikkeling goed is. De Wii speelde mooi in op het feit dat kinderen steeds dikker werden door alleen maar achter de computer te zitten. Hoewel het even erg populair was zie je toch dat de schietspelletjes altijd het meest populair blijven.

Mijn vraag is dan ook of deze ontwikkelingen goed zijn? Kijk naar de microtrend Xbox, wie heeft er niet zo’n ding thuis staan en moeten kinderen niet weer gewoon veel buitenspelen en boven in een boom zitten? Ik vraag me dan dus ook sterk af of al deze ontwikkelingen goed zijn.

 

 

Megatrend: Technologisering

Mesotrend: gaming

Microtrend: Xbox

http://www.classicgaming.nl/overige/geschiedenis.html

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: