Home » Uncategorized » Natuurlijk oud worden, of niet?

Natuurlijk oud worden, of niet?

Categorieën

Advertenties

Megatrend: Individualisering

Mesotrend: Zelfontplooiing

Microtrend: plastische chirurgie

 

Oud worden wie wil het nou niet? Maar wil je ook oud worden met alles wat erbij hoort? In de piramide van Maslow is te zien dat wanneer alle behoeftes bevredigd (fysiologische behoeften, behoefte aan veiligheid, affectie, aanzien en dan zelfontplooiing) mensen zichzelf willen gaan uiten. Dit kan dus ook in de vorm zijn van plastische chirurgie. Hoeveel meiden willen wel niet perse grotere borsten, dikkere lippen, dunnere billen. Hoeveel mannen laten hun neus wel niet corrigeren, hun buikvet wegzuigen? Moeten we met z’n alle voldoen aan het schoonheidsideaal? Toch heeft plastische chirurgie ook hele goede dingen met zich meegebracht. Denk eens aan mensen met verschrikkelijke brandwonden en heftige littekens.

Maar ik vraag me af of we niet gewoon de natuur z’n gang moet laten gaan. Kijk eens naar Marijke van Helwegen dat ziet er niet uit! Linda de Mol die niet meer boos kan kijken omdat haar voorhoofd vol zit met botox. De microtrend plastische chirurgie kent vele goede punten maar ik denk niet dat we er in door moeten slaan.

 

Wat denken jullie moeten we alles maar strak laten trekken of moeten we de natuur gewoon z’n gang laten gaan?

 

Bron: http://www.plastische-chirurgie.nl/nieuws/Steeds-meer-tieners-aan-de-botox

Advertenties

3 reacties

 1. Kelly Ariesen schreef:

  Het is inderdaad een trend geweest om jezelf te verbouwen tot het “schoonheidsbeeld”. Vroeger schaamde je je als je naar de plastische chirurg ging, tegenwoordig krijg je het voor je verjaardag. Ik denk dat deze trend in zijn eindfase zit. Een voorbeeld als Marijke Helwegen heeft ons aan het denken gezet, waar zijn we eigenlijk mee bezig?! We kijken veel meer naar natuurlijke schoonheid en hoe we onszelf jong kunnen houden van binnen. We gaan massaal op yoga en willen innerlijk jong blijven. Er zijn speciale trainingen om jong van geest te blijven. We zijn de balans kwijt geraakt tussen natuurlijk zijn en het schoonheidsbeeld. Deze balans zijn we nu weer aan het opzoeken. Ik verwacht dat anti-veroudering crèmes nog wel veel gebruikt gaat worden in de toekomst. We willen er nog wel altijd goed uit blijven zien maar dit hoeft niet meer door jezelf te verbouwen.

 2. feyonavanmiddelaar schreef:

  Perfectionisme is een mesotrend als we kijken naar plastische chirurgie. Toch denk ik dat plastische chirurgie een trend is die aan zijn einde komt. Zoals Kelly al zei, kijken we nu veel meer naar natuurlijke schoonheid. Hoe kunnen we zo mooi mogelijk worden of blijven door middel van natuurlijke technieken? Yoga, cremes, gezonde voeding als (groenten)shakes en biologisch eten zijn hier voorbeelden van.

  Het schoonheidsbeeld is weer aan het veranderen: van zo jong en strak mogelijk blijven naar natuurlijk verouderen. We zijn ons steeds meer bewust van onszelf en onze omgeving en willen daarom geen verkeerd voorbeeld geven aan jongere generaties.

 3. Jorinde Boon schreef:

  Al eeuwen lang willen mensen jong blijven, niet voor niks gaan veel veel verhalen en legendes over onsterfelijkheid. Door nieuwe uitvindingen hebben we dit zelf steeds meer in de hand.
  Niemand vind het leuk om ouder te worden, dus ik vind het de ontwikkelingen wel begrijpelijk.
  Maar volgens mij zouden mensen verder moeten kijken. We streven naar eeuwige jeugd omdat we denken dat we zo gelukkig kunnen blijven. Mensen die plastische chirurgie ondergaan denken dat ze hier gelukkiger van worden. Maar ik denk dat je juist door naar schoonheid en jeugd te blijven streven minder gelukkig wordt. Niks blijft altijd hetzelfde, ook mensen niet. Door hier toch naar te streven, zal je teleurgesteld worden.
  Ik denk dat je als je je er bij neerlegt dat je ouder wordt en hier niet tegen blijft vechten, hier een rust in kunt vinden en je op andere dingen in het leven kan richten zonder teleurgesteld te worden. Volgens mij worden mensen hier veel gelukkiger van.
  En volgens mij is gelukkig zijn uiteindelijk voor iedereen het belangrijkste.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: