Home » Uncategorized » De Thigh Gap een nieuwe trend?

De Thigh Gap een nieuwe trend?

Categorieën

Advertenties

Op dit moment doen jonge meiden er alles voor om een kleine ruimte tussen de bovenbenen te krijgen, de “Thigh Gap”. Er zijn verschillende social media aangemaakt waar deze nieuwe trend op te zien is. Waar komt dit schoonheidsideaal opeens vandaan?

 Image

Het uiterlijk is steeds belangrijker geworden in onze samenleving. We doen er alles aan om zo jong mogelijk te blijven (plastische chirurgie) en zo slank mogelijke (verschillende diëten). Elke keer is er wel iets nieuws te bedenken waaraan je moet voldoen. De Thigh Gap is gek genoeg bij de mannen ontstaan. Op Facebook ontstond een fan-pagina die nu al meer dan 7.000 likes heeft. Deze zijn vooral van de mannen. Uiteraard viel de vrouwen dit op en zo is deze obsessie begonnen.

Laten we eens kijken uit elke trends de Thigh Gap is ontstaan.
Mega trendPerfectionisme
Mensen willen perfect zijn. Ze hebben hogere eisen op het gebied van schoonheid. 
Mesa trendVertekend Schoonheidsideaal
Door de media worden we steeds meer beïnvloed. Slank is wat nu als mooi wordt gezien, in tegen stelling tot vroeger, toen de mollige vrouw het schoonheidsideaal was. Doordat de media nu het slanke schoonheidsideaal aan ons laat zien gaan wij dit overnemen en willen wij ook zo worden. Door programma’s zoals Photoshop worden de modellen vaak gephotoshopt en is dit ideale schoonheidsbeeld niet in werkelijkheid te bereiken.
Micro trendThigh Gap

De regel van de Thigh Gap is dat, als je rechtop staat, de bovenbenen elkaar niet mogen raken. Hoe groter die ruimte, hoe beter. Om die Thigh Gap te krijgen hebben de meiden echt alles over. Op internet delen ze tips en werken zo samen aan dit ideale schoonheidsbeeld. Als de meiden deze Thigh Gap hebben bereikt, posten ze met trots een foto online. Je hebt al verschillende Social media die vol staat met foto’s van de Thigh Gap zoals bijvoorbeeld Tumblr. Instagram heeft al een maatregel genomen. Alle Hashtags die lijken op pro ana idealen zijn hier verboden. Twitter heeft dit nog niet verboden en daar komen dan ook berichtjes tevoorschijn als: “This summer I will look beautiful in shorts #thighgap” en “I want to look like the girls of pinterest #thighgap”

Medische experts vinden dit nieuwe schoonheidsideaal verontrustend. Meisjes hongeren zichzelf uit om een gat tussen de dijen te creëren. Vooral nu de zomer in aantocht is, willen de meisjes er mooi uitzien in een short. Je zou dus denken dat deze trend nog wel even blijft. Doordat er zoveel pagina’s zijn aangemaakt op sociale media denk ik dat we van deze trend nog veel gaan horen. Vooral omdat deze trend nog maar net aan de gang is. Wat denken jullie? Gaan we hier nog veel van zien of duurt het niet lang meer en is deze trend helemaal verdwenen?

 

Bronnen:

 

http://www.theglobeandmail.com/life/life-video/video-disturbing-trend-has-women-obsessed-with-thigh-gap/article8340928/ 

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2274227/Teenage-girls-obsessed-celebrity-thigh-gaps-starving-achieve-super-skinny-look.html

http://fuckyeahthighgap.tumblr.com

 

Laura Kalberg
1594176

Advertenties

2 reacties

  1. hiskemidavaine schreef:

    Persoonlijk had ik nog nooit van deze trend gehoord. Wat een absurd fenomeen! Jonge meisjes worden steeds weer tot nieuwe ‘schoonheidsidealen’ gedreven en het lijkt steeds waanzinniger te worden. Er blijft straks niks meer over van deze meiden, straks leidt iedereen aan anorexia. En dan ook nog een thigh gap bij ieder meisje, terwijl het niet iets is dat normaal aanwezig is bij vrouwen. Meisjes worden door de media aangespoord om te lijken op de fotomodellen van de reclames, terwijl deze foto’s vaak gemanipuleerd zijn en dus een vals beeld schetsen.

    Het zou mooi zijn als er eens een grootschalige campagne zou starten voor meisjes om te leren tevreden te zijn met zichzelf. Dat deze campagne zelfs zou worden uitgebreid naar de mode industrie en dat we weer eens gezonde modellen op de billboards zullen zien. Een voorbeeld van zo’n campagne is Dove’s Self Esteem campagne, die gestart is met reclames en campagnes om het zelfvertrouwen van meisjes te verhogen en ze blij te laten zijn met hun lichaam. Zulk soort campagnes zouden er meer moeten komen!

    Dove’s Self Esteem: http://www.youtube.com/watch?v=8XQQjNhMQM8

  2. Wauw, dit is niet gezond… Al tijden vergelijken meisjes zich met topmodellen en willen ze graag zo dun mogelijk zijn. Hierdoor zijn er al veel meisjes die eetstoornissen ontwikkelen. Maar als ik dit zie is het voor veel meisjes alleen nog meer een extra reden om zich uit te hongeren. Alleen een platte buik is niet meer voldoende, er moet ruimte tussen je bovenbenen staan. Ik snap dat mensen dit mooi kunnen vinden, maar het is niet gezond om jezelf uit te hongeren voor een thigh gap. Die ruimte tussen je benen heeft ook niet perse te maken met je gewicht. Het heeft te maken met je bouw of jouw lichaam een thigh gap kan hebben of niet. Als jouw lichaam er niet voor gebouwd is, maar je er toch alles aan gaat doen om het voor elkaar te krijgen, dan zul je jezelf echt totaal moeten uithongeren om dit voor elkaar te krijgen. Hierdoor wordt het streven van deze meisjes alleen nog maar hoger. Ik ben het met bovenstaande reactie een dat er meer campagnes moeten komen zoals de campagne van dove.
    Ik denk dat de thigh gap zeker een grote trend kan worden, maar we moeten er eigenlijk voor zorgen dat de trend stopt want dit is echt niet gezond!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: