Home » Uncategorized » In balans door power yoga!

In balans door power yoga!

Categorieën

Advertenties

 

Yoga is voor zweverige typetjes toch? Nee dat is niet meer zo. Power yoga is nu ook in Nederland een trend aan het worden. In het hectische leven waar we nu in leven is er ook behoefte aan rust. Daarom zoeken veel mensen nu de yogaschool op. Dit is niet gek, in deze tijd van snel, sneller en snelst zijn momenten voor jezelf heel belangrijk. Power yoga is een goede manier om in deze hectische tijd te ontstressen en op een relaxte manier een goed figuur te creëren.

Power yoga is een actieve vorm van yoga en is afgeleid van het Indiase Ashtanga Yoga. Door je neus ademen, energieke bewegingen, concentratie en focussen op je innerlijk, dat is power yoga. De oefeningen zijn ervoor om het lichaam te reinigen, je spieren sterker te maken en je geest tot rust te brengen. Hierdoor zoek je naar je innerlijke en naar de rust. De oefeningen die je moet doen zijn uitdagend en worden met behulp van een bepaalde ademhaling “ujayi breath” achter elkaar uitgevoerd. Door inspanning volgt ontspanning! Je merkt dit direct: je zit beter in je vel, je huid straalt en je geest is helder! Je wordt er sterker en leniger van en omdat power yoga wel wat actiever is verbeter je ook je conditie. Door deze vorm van yoga krijg je ook een betere stressbestendigheid en een positievere levenshouding. Van deze trend power yoga is er op dit moment geen schaarste, het wordt tegenwoordig ook bij vele sportscholen aangeboden. Ook onder de mannen is power yoga een trend.

Yoga

De microtrend power yoga sluit mooi aan bij de huidige mesotrend van onthaasting en de groeiende behoefte aan een gezonde geest in een gezond en strek lichaam. We hebben behoefte aan rust in ons drukke, stressvolle leven. Power yoga is een dienst op marktniveau en is daarom een microtrend. De megatrend is gezondheid. Gezondheid is de laatste jaren aan een opmars begonnen. Iedereen wordt zich steeds meer bewust van het belang van de eigen gezondheid. Door de digitalisering zijn we 24 uur per dag bereikbaar door onze mobiele telefoon bijvoorbeeld. Daar worden wij steeds door afgeleid. Maar hoe lekker is het om even zonder mobiele telefoon te zijn, even niet bereikbaar te zijn. Echt even tijd en rust voor jezelf.

Yoga bestaat al heel lang, maar power yoga is en nieuwe variant op yoga wat nog in het begin van de levenscyclus zit. En in dit drukke leven van ons op dit moment zal het ook nog niet aan zijn einde zijn. Maar hebben wij activiteiten zoals power yoga altijd nodig om de balans te vinden tussen lichaam en geest of kunnen wij die balans ook op eigen kracht ontwikkelen?

14 februari 2013
Merel Diepstraten
1585536

Bronnen:

http://www.menshealth.nl/Fitness/Power-Yoga

http://www.gezondheidsnet.nl/yoga-en-pilates/artikelen/243/het-nieuwe-onthaasten-poweryoga

http://home.tiscali.nl/juffrouwzonderzorgen/activiteit.html

http://www.chiropractiewestland.nl/sporten/onthaasten-met-power-yoga/

Advertenties

2 reacties

  1. laurak1993 schreef:

    In mijn omgeving doen ook veel meer leeftijdsgenoten aan power yoga. Ik zie dus zeker dat dit een trend aan het worden is. Veel mensen hebben die balans tussen lichaam en geest nodig. Vooral de mensen die druk zijn en veel stressen. Mijn zusje had bijvoorbeeld als advies gekregen om op (tiener) yoga te gaan. Dit heeft haar veel geholpen en ze heeft nu veel minder last van stress. Zelf ben ik de eerste les mee geweest maar dit was niet mijn ding (waarschijnlijk omdat de lerares iets te zweverig was). Het moet dus wel bij je passen, anders is het niet een goede manier om je balans te vinden. Omdat het steeds populairder aan het worden is denk ik dat er meer aanbod is waardoor je zelf kan kiezen wat bij je past.

    Laura Kalberg
    1594176

  2. hiskemidavaine schreef:

    Bijna elke sportschool biedt tegenwoordig wel power yoga aan. Bij mijn sportschool zitten de lessen vaak volgeboekt, dus dit geeft inderdaad ook aan dat het een trend is! Door de digitalisering en alle overvloed aan info die ons tegemoet stroomt raken we veel sneller gestresst en dit zal de komende jaren alleen maar meer worden denk ik. Power Yoga is dan misschien een goede manier om van je stress af te komen en er mee om te leren gaan. Net als mindfulness werkt het rustgevend en leer je in balans te komen met je drukke leven. Ik denk dat dit soort vormen van relaxen in de toekomst steeds vaker voor zullen komen, omdat het leven steeds maar hectischer wordt.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: