Home » Uncategorized » Socialisering Megatrend

Socialisering Megatrend

Categorieën

Advertenties

Megatrend: socialisering

Tegenwoordig wil men overal en op elk tijdstip bereikbaar zijn. Men wilt met iedereen 24/7 contact houden via diverse media, zoals mail, telefoon en internet. Zelfs ‘s nachts, wanneer we slapen, zijn we bereikbaar. Continu contact, dat is wat men wilt.

Hieruit ontstond een grote (meso)trend, namelijk social media. Social media heeft goed ingespeeld op de behoefte van de mens om te ‘delen’. Via social media kunnen we constant in contact staan met wie we maar willen. Social media is een verzamelnaam voor  alle internet-toepassingen waarbij het mogelijk is om informatie te delen. Deze informatie bestaat niet alleen uit blanke tekst, maar ook uit foto’s, filmpjes of bijvoorbeeld geluid. Social media staat voor ‘Media die je laat socialiseren met de omgeving waarin je bevindt’ (bron: http://www.frankwatching.com/archive/2010/09/30/het-communicatievak-en-de-definitie-van-social-media/)

Wanneer je op straat om je heen kijkt, zie je veel mensen druk bezig zijn met hun telefoon.  Ze zijn waarschijnlijk bezig met social media. Ook heb je een grote kans dat diegene dan aan het whatsappen is. Deze microtrend is ontstaan doordat we 24/7 bereikbaar willen zijn. Handig, snel en altijd bereikbaar. Ik heb ook altijd veel gewhatsappt, wanneer ik me verveelde, als ik snel wat wilde zeggen of gewoon omdat dat leuk is om met iemand even een praatje te maken. De laatste tijd merk ik echter bij mezelf, maar ook om me heen bij vrienden, dat we steeds minder gaan whatsappen. Het lijkt wel alsof er een tegentrend begint te ontstaan. Denk jij hier hetzelfde over?

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: