Home » Uncategorized » Investeer in jezelf, je bent het waard

Investeer in jezelf, je bent het waard

Categorieën

Advertenties

Het zoeken naar een betere balans met de samenleving, de digitalisering en de natuur, een onbewuste factor waar iedereen mee bezig is. Moeten we niet beter met het milieu omgaan? Worden we van digitalisering geen robots? We willen alles wel zelfstandig doen maar waarom niet samen?  De komst van Social Media is geweldig maar hoe fijn is het om even geen mobiel te hebben, even geen internet, even “rust”.

Ze noemen de afgelopen periode niks voor niks de industriële revolutie. We zijn in de techniek enorm vooruit gegaan, een periode waar “alles” ineens mogelijk bleek te zijn. De komst van de mobiel, het internet en Social Media zorgt ervoor dat we constant met elkaar in verbinding kunnen staan. Een trend waar we allemaal veel behoefte aan hadden. Maar is dit nu nog wel zo? Ik ben van mening dat we op een punt zijn gekomen waar we de balans missen tussen de techniek en het mens zijn. Ik ken mensen die hun werk-mail op hun smartphone hebben gedownload en die niet 8 uur per dag werken, nee 24 uur en 7 dagen lang. We zijn druk, druk, druk en raken overspannen. Tijd voor rust.

Volkswagen is hier een mooi voorbeeld voor:
” Volkswagen stopt met e-mail in vrije tijd
Werknemers van Volkswagen hoeven niet meer de hele dag bereikbaar te zijn. De servers zijn zo geprogrammeerd dat een half uur na het eind van de dienst geen e-mail meer wordt doorgestuurd naar de smartphones.”

We hebben al onze gegevens tegenwoordig online staan maar we zijn steeds meer op zoek naar privacy. We zijn constant op zoek naar de balans. Het her-balanceren van ons bestaan is een trend wat al een tijdje speelt alleen zijn we hier nog niet zo bewust van. Ik denk daarom dat deze trend nog in zijn begin fase is, het balanceren gaat steeds belangrijker worden. We moeten een stapje achteruit om een grote stap vooruit te kunnen maken. Dat betekend meer tijd voor jezelf, meer aandacht voor de natuur (het milieu) en vaker samen zijn met vrienden, familie en kennissen. De mens moet terug keren. We gaan massaal aan yoga doen en aan therapieën om de mens goed te leren kennen. Naar een psycholoog gaan is niet meer om je voor te schamen maar juist om je innerlijke jij beter te leren kennen. Met de digitalisering en de bestaande producten dachten we even alles op te kunnen lossen in ons mensenleven. Maar producten helpen je niet je innerlijke angsten of problemen te verhelpen, daar hebben we elkaar voor.

Het her-balanceren van ons leven is een megatrend. We zijn onbewust met deze trend bezig. We grijpen steeds meer terug naar het verleden waar de mens centraal stond i.p.v. ons te richten op de digitalisering. Ik denk daarom dat de tegentrend van het her-balanceren de digitalisering is. We zullen nog veel meer digitale media en producten krijgen en ik verwacht ook absoluut niet dat de digitalisering zal vervallen, het zal alleen in mindere mate belangrijk zijn voor de mens. De nieuwe producten en de nieuwe techniek is te gek, maar is een bijzaak. Er wordt gezocht naar de balans tussen het mens zijn en de techniek.

Als het her-balanceren van ons leven een megatrend is, wat zal hiervan dan de meso- en microtrend kunnen zijn?

Kelly Ariesen,
geplaatst op 13 februari 2013

Bronnen
Boek
Brand-id

Internet sites
http://www.schooltv.nl/eigenwijzer/2157332/geschiedenis/item/1521376/het-begin-van-de-industriele-revolutie/

http://www.speakersacademy.nl/data/speakers/44/publications/publication_1638.pdf

http://vitaalbewustzijn.nl/vitaal-bewustzijn/balanceren/

http://www.werken20.nl/nieuws-over-nieuwe-werken/organisatie-bedrijf/22250/volkswagen-stopt-met-e-mail-in-vrije-tijd/

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: