Home » Uncategorized » Gezondheid

Gezondheid

Categorieën

Advertenties

De rest van je leven rauwe groenten, zaden en noten eten. Raw food. Bij dit dieet verhit men niks boven de 45 graden. Ook vlees en vis zijn uit den boze. Niet alleen het rawfood dieet maakte de laatste jaren een opmars maar we zien steeds meer dat mensen letten op een gezonde levensstijl enkele voorbeelden zijn: Atkinzon, no carbs dieet, superfoods, whey eitwit shakes, en het Cambridge dieet.

In de jaren 70 kregen de macrobioten veel aandacht. De gedachte achter dit dieet was dat de gehele voeding en het leven in balans moest zijn, ofwel yin en yan. Deze microtrend wist in die jaren aardig wat aanhangers te creëren. De laatste tien jaar zien we de mesotrend biologisch eten. Mensen letten bij het eten van dit dieet erop dat alles wat zij eten biologisch is geteeld. Groenten, vlees en vis hebben geen kunstmatige stoffen toegediend gekregen. Voorbeelden zijn: grasgevoederde biefstuk of lijngevangen tonijn.

Het stoppen met roken heeft de laatste 15 jaar ook erg veel aandacht gekregen. Zo zien we dat het de laatste jaren verboden is om in horecagelegenheden te roken, ofwel kleine cafe’s dit aan hun laars lappen is de boodschap toch echt heel erg duidelijk: roken is dodelijk. Op alle pakjes sigaretten wordt dit ook verplicht vermeld.

Je ziet dat het roken van sigaretten steeds meer populariteit verliest. Er verschijnen ook meer campagnes die de volgende boodschap bevatten ‘roken is zo (jaartal) 19xx’. De megatrend gezondheid blijft alsmaar doorzetten en tegenwoordig is dan ook op bijna elk voedingsproduct het ‘’ik kies bewust’’ logo te vinden. Een logo als dat maakt het voor de consumenten nog gemakkelijker om te kiezen voor een gezonde levensstijl.

Megatrend: Gezondheid

Mesotrend: Biologisch eten

Microtrend: Raw Food

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: