Home » Uncategorized » Bordspellen in de huidige techniek.

Bordspellen in de huidige techniek.

Categorieën

Advertenties

Al eeuwenlang spelen mensen bordspellen. Alle huidige bordspellen zijn nog steeds gebaseerd op deze oude spellen maar gemoderniseerd. Sinds de komst van de computers en de spelconsoles zijn de bordspellen steeds meer op in de kast komen te liggen omdat het populairder wordt om spellen te spelen op de pc consoles. Nog steeds worden er ook nieuwe bordspellen gemaakt maar meestal zijn dit kortere en kleinere spellen of worden de bordspellen in een nieuw jasje gestoken.

Alleen sinds de komst van de tablets heeft de spellen wereld een hele andere slag geslagen. Zo zijn er allemaal spellen gekomen die je nu ook op een tablet kan spelen zoals Monopoly, kolonisten van Catan en Ganzenbord. Vooral in de beginperiode van de tablets kon je deze spellen digitaal spelen met anderen maar dit gaf nog niet het bordspel gevoel.

Steeds meer bordspellen van vroeger zoals; monopoly, ganzenbord en mens erger je niet maken nu gebruik van een tablet zodat deze gebruikt kan worden als het bord of deze kan meer dynamiek aan het spel geven door middel van beeld en geluid. Ik denk uiteindelijk dat de tablet hier meer zal gaan figureren als tweede scherm voor het spel.

Uiteindelijk zal dit nog veel groter gaan worden omdat mensen steeds meer verlangen naar het familie gevoel.

Met de huidige technische ontwikkeling zullen makers van bordspellen hier dus op moeten inspelen. Zo is al er al een monopoly waarbij de tablet gebruikt wordt als tweede scherm. Helaas blijkt dat het nog niet altijd even goed werkt als gehoopt maar dit is dan ook nog allemaal in ontwikkeling.

Op dit moment is namelijk holografie nog in volle ontwikkeling maar zodra dit uiteindelijk ook in de huiskamer komt kunnen bordspellen hier ook veel mee doen.  Er is zelfs al een schaakspel van Star Wars met holografische schaakstukken gemaakt in 2010. Als deze techniek zich beter ontwikkelt zal dit nog veel groter worden.

Hier kunnen we dus zeker weten spreken over een mesotrend. Het is naar mijn mening een mesotrend omdat de ontwikkeling hiervan nog steeds in volle gang is en nog lang niet uitgeblust. Mede door alle technologische ontwikkelingen kunnen de bordspellen nog een grotere slag slaan. Het is nog in ontwikkeling maar zal zeker gevolgen hebben voor de toekomst van de bordspellen.

Hoe zien jullie de toekomst van de bordspellen? Of zullen deze helemaal verdwijnen?

http://www.secondsight.nl/content/de-comeback-van-het-familiegevoel/

http://www.tabletguide.nl/26964/review-ipawn-ganzenbord/

http://www.tabletguide.nl/30182/bordspellen-opnieuw-populair-dankzij-tablet/

http://www.tabletsmagazine.nl/2012/11/bordspellen-populaire-cadeaus-dankzij-tablets/

http://nerdapproved.com/approved-products/star-wars-chess-in-3d/

Renger van Esveld
1585119
11 februari

 

Advertenties

1 reactie

  1. Joakim Smits schreef:

    Bordspellen zullen nooit compleet verdwijnen denk ik. Er zal wel een verschil ontstaan tussen generaties. De jongste generaties groeit nu op met tablets en spelen daar vaker spelletjes op. Maar wanneer ze bij opa/oma zijn of met hun vader/moeder een spel spelen, zal dat wel gewoon met normale bordspellen zijn en niet digitaal.

    Mensen houden enigszins ook nog de drang nostalgie en de mogelijkheid tot fysieke bezigheden. Bordspellen zullen op den duur misschien wel schaarser worden, maar daardoor zal de vraag ernaar misschien alleen maar groeien.

    Verder speel je bordpellen met meerdere rond een tafel en dat blijft het. leukste. Behoefte naar samenzijn is een trend die de bordspellen misschien wel in leven houdt. We gaan toch nu toch niet met iedereen om een tablet zitten?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: